Skapa nytt inlägg

För att göra det enkelt för dig som användare av radhusbloggen. Så har vi skapat ett enkelt formulär som kommer att skapa ett nytt inlägg i vald kategori. Klicka här

9 reaktioner på ”Skapa nytt inlägg

 1. Är det någon som har idéer kring hur vi kan förbättra området ytterligare för våra barn? Våra barn har mailat kommunen med önskemål om att få bättre/riktiga fotbollsmål, men utan svar. En basketkorg på tennisplanen eller vid fotbollsplanket har också efterfrågats. Kan vi i området ta tag i detta själva på höstens städdag? Någon som har förslag på hur vi kan anskaffa sådant material.

  • Bra idé! Min erfarenhet är dock att man måste ligga på för att det ska hända något. Det räcker inte med mejl, utan behövs t.ex. att någon med samfällighetsuppdrag utifrån mötesprotokoll kontaktar ansvarig på kommunen och gör så tills det kommer ett beslut. Behövs också belysning så att det inte blir mörka partier vintertid, t.ex. vid lekplatsen. Inga orimliga krav så det borde gå… / Anna

 2. Hej Robertshöjdare!

  Jag vill passa på att upplysa er om de byggplaner som finns för vårt närområde.

  Det håller på att tas fram en detaljplan för att bebygga hela området mellan Robertshöjdsgatan och Smörslottsgatan, ca 250 bostäder fördelat över hyres- och bostadsrätter. Dessutom planeras en ny skola och daghem där garage och grusplan idag ligger på väg mot Härlanda Tjärn. Även skogen nedanför förskolan på andra sidan Smörslottsgatan skall bebyggas.

  Detta påverkar oss på Robertshöjd i hög grad, eftersom stora delar närliggande grönområden kommer att försvinna, trafiken kommer att öka, osv. För att inte tala om de år av byggkaos som stundar.

  På torsdag 24/11 kommer Framtiden AB att hålla informationsmöten om projektet. Jag tror att endast de som räknas som närboende (dvs bor i direkt anslutning till området som ska bebyggas) är kallade till detta initiala möte. Men, jag anser att det i högsta grad påverkar oss alla i området!

  Jag har varit i kontakt med Framtiden AB och stadsbyggnadskontoret angående dessa planer. Kontakta mig gärna om ni vill veta mer om projektet och hur man kan framföra sina åsikter.

  Mvh Angelica, Blacktjärnsgatan 1F

  • Det som framkom på mötet är att det i dagsläget planeras en stor skola (ca 500 elever) där idag grusplanen och garagen ligger. På andra sidan vägen från grusplanen planeras tre väldigt höga punkthus (alltså i direkt anslutning till Härlanda Tjärn). Mellan Smörslottsgatan och Robertshöjdsgatan projekteras flera lägenhetshus i tre till fem våningar, och längre bort mot de vita husen även hus med fyra bostäder i varje. Det är alltså en extrem mängd bostäder på en såpass liten yta.

   Det finns en email-adress som man kan skriva sina synpunkter angående planerna till: info@framtiden.se

   Så, passa på att göra era röster hörda! Ju fler desto bättre i detta tidiga skede.

   Mvh Angelica

   • Jag har bilder av byggplanerna, om det är någon som inte närvarade på dialogmötet som önskar se dem. Kontakta mig i så fall, så kan jag maila över dem.

    Mvh Angelica

 3. Hej ja vi ser inte fram emot detta heller. Förstår vi rätt vill de flytta fram gränsen för naturskyddad område för att bygg närmare sjön. Vi har köpt vårt radhus i tron att detta är naturskyddat område och inget ska få byggas. Antar att Länstyrelsen måste godkänna detta. Det vi tycker sämst om är de tre punkthusen med 13 våningar var som kommer att ständigt göra sig påminda när man besöker sjön. Vi tycker också man borde bygga en mindre naturnära skola inte denna sexvåningskoloss med 6 våningar. Vi kommer att skriva till Framtiden och ev ta kontakt med
  Länstyrelsen. Det finns ju mer mark att bygga på som inte liggerså nära sjön som de planerat.

  Danaxel o Maria Ormebäcksgatan 2b

 4. Hej!
  Är någon eller vet någon som är intresserad av att hyra ett av radhusen här under 3 månader, perioden slutet på april-slutet på juli? Pris kan diskuteras.
  Maila för vidare diskussion.
  Med vänlig hälsning, Åsa

 5. Hej!
  Om någon har brunt Höganäsklinker (fr hall/gästtoalett) att sälja så är vi intresserade! Hör av er till Kajsa 0725802839.

 6. Radhusnyckel hittad i pulkabacken högst upp vid Ormebäcksgatan. Lämnas mot beskrivning.

  //Robert Björk
  Tele: 0739947842

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s